Årjäng – söndag 21 april

Montdore ligger bra placerad. Fotograf: Nelly Jernberg

Smirnov Lavec fick ett fin lopp i tredje ytter. Men när han skulle öka farten sista halvvarvet strök han i knäkappan. Bra gjort att inte fela, men det gick inte att köra för fullt på slutet. Han blev fyra på 1.20.0.
Vi kollar upp och är det inga fel blir det ny start på Årjäng 3 maj. Vi kommer ändra balans fram.

Montdore fick ett fint lopp i andra ytter med ett förstavarv på 1.21 och gick bra till slut. Men det gick inte att ta något på ledaren som körde 1.12 sista 500m.
Han var tvåa på 17.7v/2160m. Nästa start blir på Färjestad 29 april.

BBS Sugarlight hamnade sist och det var svårt att hämta något till slut i den höga farten. Han var godkänd som sexa på 1.15.4. På tisdag åker han hem till ägaren.

Bling Dynasty hamnade i tredje inner. Tempot var lågt och 600 kvar flyttades hon ut i rygg på dödenstravande Global Fire. Det visade sig att vara fel taktik när denne tröttnade totalt. Bling drogs bak genom hela svängen och kunde inte växla tempo sedan. Hon var utan pengar på 16.0v/2100m och nästa start blir ett amatörlopp 20 april på Färjestad.

Alfons Cornelis var väldigt laddad för dagen och felade in i första sväng. Ny galopp ut ur sista sväng och han diskades. Vi ändrar lite på balansen och provar igen när det passar med lopp.