Årjäng – fredag 22 juni

Dagen inleddes med ett pinsamt premielopp för stallet. Fyra hästar som gick för sakta och inte blev godkända. Chefen hade ingen tid första varvet och Rudolf i dödens hade fel tid. Högtalaren på banan hördes inte i vinden och ungdomarna som körde i rygg åkte som avtalat bara med.
Första varvet gick bara på 1.40 och det kändes helt klart snabbare i motvinden. Hästen i ledningen Max Martini är den trögaste och om han gick 1.33 sista varvet räckte det inte.
Väldig onödigt när hästarna har tränat premieloppstiden i tre månader. Vi tar nya tag 13 juli.

Vuvuzela klarade kvaltiden, gick 1.23.8 med galopp. Han gick bra sista varvet, i underkant 1.19.

Early Dream var dagens positiva överraskning. Hon fick ett perfekt lopp i rygg ledaren. Luckan kom perfekt i sista sväng och hon avgjorde lätt med ryckhuvan kvar. Tiden blev 1.17.1v/2100m. Nästa start blir troligen på Åby 12 juli.

Lava Broline gick ett halvvarv i tredjespår innan han kom ned. Tempot var högt och kusken valde att gå ut i tredjespår 700 kvar. När han inte fick någon rygg på sista långsidan blev det långt till mål.
Var första utan pengar på 1.14.1a/1600m. Nästa uppgift blir Bjerke 4 juli eller Årjäng 13 juli.