Intervaller och Årjäng – fredag 31 maj

Intervaller

Charter Party gick 5×300 meter och han var mycket fin i dag. Han är stor och kraftig, men har mycket bra spänst i steget.

Sharp Looking hade fortfarande lite ont av några gamla tramp på framhovarna. Han behöver en vecka till på sig före han är okej.

Miss Åslanda och Merles Song gick 4×600 meter i backen.
Åslanda var lugn och fin.
Merles Song gick först varje intervall och han tar i mycket fint uppför backen.

Judys Sunrise joggades bara lugnt i lag med ponnyn Mendez, Malins nya ponny som hon kördes intervall själv med i dag!

Årjäng

Pastor Lucas 😊

Pastor Lucas 👍

Pastor Lucas debuterade i dag med en fin tredjeplats på 1.20.7v/2140m. Han var bra med första varvet, men var lite stänkrädd och tappade lite till hästarna framför. Han blev lite trött och seg på slutet men fullföljde ändå bra till ett tredjepris. Vi ändrar på utrustningen till nästa lopp som blir på Åmål 16 maj.

Monbaleno ☺️

Monbaleno fick ledningen från tillägg och öppnade första 500 på 1.14. Han fick direkt press men valde att svara ledningen. Han blev lite störd ut av sista sväng när utvändige hästen bröt ned. Han höll bra till ett fjärdepris på 1.16.1v/2160m. Nästa start kan bli på Årjäng 14 juni.

Trytobe 😊

Trytobe ❣️

Trytobe kom fram i fjärde invändigt och kom fram fint mellan hästar ut av sista sväng. Hon kom i mål som fyra på nya rekordet 1.13.8v efter en ny fin prestation. Nästa start kan bli på Färjestad 10 juni.

Rapida o Nathalie 👍

Merles Rapida fick ett perfekt lopp av Nathalie Blom i montéloppet. Hon spurtade bra ut av sista sväng, men blev lite trött sista 200. Hon var sjua på 1.17.2a/2140m. Nästa start kan bli på Årjäng 7 juni.