V75 Färjestad – lördag 9 mars

Rapida 😄

Merles Rapida var först ut. Hon löste det bra från start och fick ett bra lopp invändigt. 600 kvar valde kusken att gå ut i andraspår och det blev ett felbeslut. Hade hon körts rakt fram hade det blivit öppna gatan och troligen ett andra eller tredjepris. Nu blev det bråstopp framför och ett femtepris.
Hästen visade mycket fin form och hon är i kraftig utveckling. Nästa start kan bli på Färjestad 18 mars.

Monfalcone fick ett okej lopp i tredje ytter. Han provade hänga på Super Zantos 800 kvar, men orkade inte riktig det. Lite underprestation kanske men tung bana, dåligt tempo första varvet och täta starter är goda ursäkter.

Fighting Joe 🤗😄❤️😊🙌👏💨💪👌✌️💫👑

Fighting Joe kördes efter en peng, Femte invändigt, och sedan fritt fram i sista sväng och vi hoppades på ett fjärdepris. Men på upploppet löste sig allt och Fighting Joe spurtade in till V75-vinst. Trodde alla!!! Men efter granskning av filmen i minst 15 min blev han fråntagen segern. Kusken gjorde allt rätt, för en gångs skull. 😊 Hästen var kanonbra och sedan blir allt förstört av måldomarnas beslut. Mycket tråkigt, många har tyckt till och 99 av 100 tycker att måldomarna dömde fel. Stallet hade behövt reklamen och ägarna pengarna och äran. Det var ett hårt slag i ansiktet, men vi är på väg att resa oss. Söndagen har varit tung.

Så här skriver Travstugan:
https://travstugan.se/eftersnacket/jankarstoet-sken-i-slasken

Avslutningen bjöd på Expensive River (Per Nilsson) efter många om och men.
Men det är en minst sagt diskutabel vinnare. Fighting Joe (Tom Horpestad) var den som gick över mållinjen först, men där måldomarna valde att diska. Ett enligt mig fullkomligt bedrövligt beslut.

Watchdog 🤗

Watchdog blev mycket pigg av att ha storfavoriten utvändigt om sig. Kusken klarade inte hålla honom i trav när denna passerade i stor fart. Han tappade för mycket på galoppen och kördes bara runt i lugnt fart. Nästa start blir på Färjestad med voltstart.