Träning och Årjäng – tisdag 14 augusti

Intervaller

Boxing Day gick 4×600 meter i backe. Han har blivit starkare och tål träningen i backen bättre.

Årjäng lunchtrav

DSC_2234 miss aslanda 14
Miss Åslanda o Malin är redo för dagens travtävlingar! ????

Miss Åslanda öppnade godkänt från sitt bakspår. Det blev först fjärde invändigt, men sedan kom hon ut i andraspår före sista svängen. Hon avslutade bra och höll farten ända in på målstreken. Hon var knappt slagen som tvåa på 1.15.0a/2140m. Nästa start blir troligen på Åby 29 augusti.

Bahamas Gold blev testad i dag med en annan typ av halsplatta. Men hon hade återigen svårt att fullföra på slutvarvet och vi har svårt att hitta felet på henne.

Monbaleno var lite högt uppe från start och han touchade i fotstegen på sulkyn. Han höll sig i trav och tempot var mycket högt. Han avancerade på sista långsidan, men blev utskickad ett spår av en konkurrent. Han fick upp farten på nytt in i sista svängen. Men blev på nytt grovt störd och då blev det galopp. Det har strulat mycket för honom och nu måste han kvala. Vi siktar på kval på Färjestad 3 september.