Åmål – söndag 15 oktober

Monbaleno debuterade med seger på 1.18.0v/2040m. Han stack till spets, men efter 600 meter kom Charlock Wiking med stor fart och tog över ledningen. Mitt i svängen galopperade Charlock och Monbaleno kunde fortsätta att leda loppet. Han var lite piggare än vad han har varit i träning och vann rätt så lätt på fin tid. Nästa start kan bli på Momarken redan 24 oktober.

Max Vacation kördes passivt i femte invändigt. Tempot var dåligt och han fick inte fritt förrän på sista långsidan. Då körda alla och det var hästar över hela banan. Max chansade invändigt, och då sköt han till bra till ett fint femtepris. Nästa start för honom blir på Momarken 24 oktober.

Tangen Tora gick felfritt och tog över ledningen tidigt i loppet. Hon hade kontroll på loppet till rätt för målstreken när Troll Tundra kom med en raketspurt. Hon fick vara nögd med ett andrapris på nytt rekord 1.30.7v/2040m.