Årjäng V75 – lördag 15 juli

Wanna Be A Star togs lugnt från start och hamnade bland dom sista. Hon hade det svårt i svängarna i den höga farten. Och i stallsvängen 800 kvar kom galoppen.

Chip Line kom bra i väg och hittade ut i tredje ytter i början av loppet. Han kändes fin och attackerade rejält på sista långsidan, och då såg han segerfarlig ut. Kusken drog bomullen 600 kvar och när han gick in i sista sväng rullade han över i galopp. I efterhand skulle han väntat med rycktussarna och dragit upp checken ett par hål innan svängen. Hästen kändes mycket fin och nu siktar vi mot Bjerke 31 juli.

Miss Åslanda var sexa på 1.13.3a/2140m. Hon började i andraspår, men gick invändigt sista halvvarvet. Hon var aningen seg och vi hoppas att hon är rappare i nästa start. Det kan bli på Bjerke 26 juli.

Fighting Joe hade utrustats med riktig ”jänkarvagn” och blinkers för att få honom riktigt taggad. Det blev för mycket och han felade in i första sväng av ren iver i 1.11-fart! Nu lugnar vi oss och kör med vanliga grejor. Vi siktar på ”grillnatta” på Åby 27 juli i ett lopp över 3100 meter.

Räddningen för stallet kom i lopp 10 med Monfalcone som var trea i bronsdivisionen. 🙂 Han kom bra i väg och tog hand om ledningen in i första sväng. Sedan blev det tredje inner, och han bara joggade med i den höga farten. Han letade lucka i sista sväng, men den kom aldrig och han var tvungen att backa sig loss hundra kvar! Sluttiden blev fina 1.13.4v/2640m utan att vara tom i mål! Nästa start är inte bestämd och nu hoppas vi att han har tagit loppet på ett bra sätt.