Årjäng lunchtrav – måndag 3 juli

Trytobe öppnade bra och fick ryggen på den stora favoriten. Allt såg klart ut att bara åka med till andraplatsen när ledaren stannade mitt på upploppet. Trytobe gick i mål med krafter kvar som femma på 1.14.4a/1640m. Hon var klart bättre i dag gentemot förra starten. Vi tar nya tag och siktar mot Bjerke 17 juli.

Monfalcone gjorde förste starten sedan 23 december. Han togs lugnt från start och väntade med attacken till 500 kvar. Det bet bra och han avancerade fram som tvåa runt sista sväng. Vinnaren kunde han inte göra något med, men han var klar tvåa på 1.14.7v/2180m. Mycket bra comeback och nu siktar vi mot V75 på Årjäng 15 juli.

Turbo Gothia satt i fjärde ytter, men när flera konkurrenter körde offensivt bestämde kusken sig för att avancera mitt i loppet. Detta blev helt fel och den lite entaktade hästen blev hängande i spåret och måtte backas. Kusken får ta på sig att det inte blev pengar!

Laza Magic öppnade bra och tog hand om ledningen. Han släppte och fick rygg ledaren. Men blev lite sliten i sista sväng och vi kommer kolla upp halsen på honom. Han var sjua på 1.18.3v/2140m.

Enjoy G.D. was stressed of to many wrong starts. She made a short brake in the correct one. 1000 meters left the driver decide to go, and she didnt come down as planned. She had to fight the last lap outside and was tired. She was number 3 at 1.20.4v/2140m. Next race will probably be at Bjerke 17th of july.

My Blueeyed Boy blev mycket stressad i starten och satte inte en fot rätt. Loppet var över direkt och det är autostart som gäller för honom.

Catalon G.D. started slow and was last horse in the beginning. The first lap went in 1.22. He waited with the speed to 400 left. Then he showed a very nice speed. The trot was perfekt and he came home at 1.21.1v/2140m. The veterinary visits had done him well and first race can be at Bjerke 19th of july.