Bjerke och Färjestad – måndag 24 april

Lunchtrav Bjerke

Fighting Joe togs lugnt från start, först dödens och sedan andra ytter. Han attackerade i sista sväng och ut på upploppet bet det riktigt bra, kopplade greppet på ledaren och segrade på 1.16,3a på en väldigt kladdig bana. Han kommer kollas upp och nästa start kan bli på Åmål 16 maj.

Laza Magic fick ett fint lopp i tredje ytter och attackerade i ryggar på sista långsidan. Vinnaren och tvåan i loppet var för bra, men Laza var överlägen trea på 1.19.0a. Han sprang mycket mer rakt i dag och kändes mycket fin. Nästa start blir troligen på Mysen 9 maj.

Färjestad

Sedan bar det i väg till Färjestad där vi hade med Trytobe. Hon styrdes ned till sargen och det skulle visa sig att vara fel väg. Ledaren gav upp helt 500 kvar och drog Trytobe sist. Hon spurtade snabbt 200 kvar, men då var det för sent. Hon var först utan pengar på 1.15.7a. Nästa start kan bli på Solvalla 3 maj, som resesällskap till Miss Åslanda.

Macho Look började i rygg ledaren och gick sedan utvändigt ledaren sista varvet. Han var femma, och det är inte samma kick i steget med skor.

Akilles Lane kördes passivt invändigt och spurtade bra som femma.