Banjobb och Momarken – torsdag 13 april

Banjobb

Lill Betty och Monbaleno gick två heat i lag över 1600 meter. I första heatet körde vi 1.35 med 1.30 sista varvet. Sista heatet gick efter 1.27 med 1.25 sista varvet. Lill Betty behöver rutin, men har farten inne. Monbaleno var lite rappare i dag. Han travar perfekt och pulsen var bra efteråt. Båda hästarna kommer gå provlopp på onsdag.

Boxing Day gick 2000 meter ensam. Han började lugnt och avslutade sista 1500 efter 1.26. Banan var lös, men Boxing kändes fin och hade bra puls efteråt.

Momarken

åslanda skärtorsdag malin o srineMalin och Stine pysslar om Miss Åslanda efter segern.

Miss Åslanda årsdebuterade med seger på 1.14.1a över 1600 meter.
Hon kom fint ned i rygg ledaren och farten var 1.09 första femhundringen. Ledaren gav sig 600 kvar och hon kom loss in i sista sväng. Hon skickades i väg i fjärdespår och flög fram till säker seger. Vi fick ett kvitto på att det vi har känt på isen vinter stämde. Mycket starkt av henne att kunna prestera så här i första starten på fyra månader. Nästa start kan bli på Solvalla 3 maj. Vi kommer diskutera matchningen med matchmaker Tomas Jansson. 😉

stine o chip line
Chip Line har haft dåliga blodvärden i vinter och Stine talar om för honom att han ska bli frisk. 🙂