Isintervaller och istrav – lördag 11 mars

Isintervaller

I dag var vi tidigt ute på isen för att passa på när det hade varit kallt på natten.

Boxing Day kördes sex intervaller i 1.45-fart. Pulsen gick upp till 205 och han kändes mycket spänstig och fin. Han hade lägre puls efter och det märks att han tar träningen på rätt sätt. Han trivs perfekt med att springa på isen, men det kan ha varit vinterns sista jobb där.

Eddie gick sex intervaller i 1.35-fart. Isen var hårdare i dag, och Eddie var lättare i kroppen och kändes spänstigare än förut. Även han hade låg puls efter.

Istrav

Miss Åslanda startade på istravet som arrangerades av Amatörföreningen. Hon har bara vintertränats hemma, så det var hennes första banjobb. Det blev ett bra jobb med rygg hela loppet på La Diva Rozzi. Miss Åslanda styrde ut i andraspår hundra kvar och sköt till bra. Sista varvet gick efter 1.17 och sluttiden blev 1.19.3v/2140m för båda hästarna.