Banjobb och istrav – lördag 11 februari

Banjobb

Eddie kördes två heat inför dagens istrav. Han gick första heatet i bakvarv på 1.28. Sista heatet gick på 1.24 och han kändes mycket fin. Han behöver banjobb och kommer få ett nytt om två veckor, om allt är okej.

Istrav

Monbaleno öppnade bra och stack till ledningen. Han blev lite trög där framme, och farten var bara 1.25 första varvet. Då hade han släppt ledningen och satt i rygg. Han avslutade sista varvet på 1.22 och kom i mål som femma på 1.24. Han gjorde allt rätt på banan och kändes perfekt i travet. Det fattas lite fart och vi kommer trimma på som vanligt framöver. Nästa istrav kan bli den 4 mars.

Judys Sunrise kördes utan käkrem och fungerade perfekt. Hon gick i ledning och kändes helt underbar. Farten var runt 1.22 första varvet. Med 700 kvar, vid infarten till defileringsvolten stannade hon till och tog en paus! Hästarna bakom passerade och farten ökade ganska kraftigt in mot mål. Hon startade upp igen och avslutade sista varvet på 1.20 som fyra i mål. Hon kändes helt perfekt i travet och balansen. Pulsen var bara 78 kort efter loppet. Hon har mycket tung träning i kroppen, men behöver lite mer fartträning. Vi hade planer att starta henne 25 februari på Bjerke, men nu kommer vi ge henne några fler banjobb före vi bestämmer nästa start.

Prince Olimede felade från start, han har svårt att lösa ut från voltstart. Han kördes bakom fältet och kom i mål på 1.23. Han har nu fått tre snabbjobb och är startklar. Kommer troligen starta på Färjestad den 27 februari.

Hästar i stallet

My Blueeyed Boy åkte hem till ägarna i dag.