Intervaller och Biri – fredag 13 januari

Intervaller
Boxing Day och Monbaleno kördes 3×1200 meter på kuperad isväg.
Boxing var lite försiktig då ha inte är så van att springa fort på vägen. Han känns bra men behöver få lite fart i benen.
Monbaleno tyckte det var roligt att springa på vägen. Han har lätt för sig.
Judys Sunrise gick 4×1200 meter, och hon har en mycket bra teknik. Hon sprang med huvudet mellan frambenen i hela jobbet och var extra fin nu med riktiga brodd bak. Om allt är bra kommer hon gå istrav den 11 februari.

Biri

Max Vacation var först ut, och han hamnade i tredje inner i 1.10-fart första 500 meterna. Han kom sig ut ett spår, men kunde inte takta om i slutstriden. Han var första häst utan pengar och det var lite sämre insats än väntat. Nästa start blir på Färjestad lördag 21e och vi hoppas det är mer tryck i honom då.

Trytobe öppnade bra och tog hand om ledningen. Strax efter tappade hon en framsko och då var den dagen förstörd. Hon blev diskad. Nästa start för henne kan bli på Momarken 31 januari.

Kometen var lite rädd bakom bilen, spår fyra är rätt bakom gubbarna i bilen. Han tog i för fullt när bilen släppte och då kom galoppen. Han bromsar när han springer bakom hästar och det blev en ny galopp. Kanske var det känning av ett balltramp på ena framhoven och han var rejält halt dagen efter. Vi hoppas det blir bra fort och tanken är att prova igen på Momarken 23 januari.