Istrav – lördag 7 januari

istrav-2

Atlas Wiking var ute mot andra 3-åringar i ett lopp som var på idealtid 2.00. Han öppnade bra och tog hand om ledningen. Han var lite ensam i början och första 500 gick på 2.04. Jokke Ålj hade bra fart i benen och denne kom upp bredvid efter 500 meter. Atlas Wiking gick i rygg, men kördes upp utvändig på upploppet. Han var först i mål, men Ludde som körde Jokke Ålj var vassare på klockan. Han körde 1.59.8 och vann loppet och Atlas Viking var tvåa på 1.59.5v/1640m. Hästen uppträdde mycket fint och han har mer fart inne.

Havannah Zon stod ensam på 20 meter. Hon kördes lugnt invändigt och höll bra till mål på 1.21.4v/2140m. Sista varvet avslutade hon på 1.17.5. Hon gick med öppet huvudlag, bomull och huva. Det finns ett passande lopp på Drammen nästa söndag. Vi anmäler och kollar hur det ser ut.

My Blueeyed Boy klarade starten och fick ett lopp i tredje inner. Han avslutade fint och när kusken petade på honom felade han tyvärr strax före mål. Han missade en tid på 1.22.5 och vi var mycket nöjda med honom. Nu kommer vi trimma på till 30 januari, då det blir dags för kval.

istrav

Laza Magic gick i samma lopp och han togs lugnt från start. Han hade galopperande och stannande hästar framför sig under vägen. Men när han fick fritt spurtade han friskt till ett tredjepris på 1.22.5. Det var mycket starkt av honom, när han bara har tungtränat en längre tid. Rebecca som körde var mycket nöjd med Laza och tyckte att han hade mycket bra inställning. Även med honom kommer vi träna på,och vänta med kval till i slutet av januari.