Färjestad och veterinär – lördag 29 oktober

Färjestad

La Petite Mon Amie tog några galoppsteg från start, men hon tappade inte så mycket mark. Hon fick ett okej lopp i ryggar men gav sig lite för lätt sista femhundringen. Vi kollade halsen i dag måndag, men den var okej. Hon blev utan pengar på 1.18.9v/2140m. Planen är att försöka med nytt lopp på söndag på Momarken.

Max Vacation fick ett bra lopp i tredje inner. Han provades sedan i andra ytter och i sista sväng attack i tredjespår. Han orkade inte fullföra mot de tre bästa men vi var rätt så nöjda med honom ändå. Han var fyra på tiden 1.17.5v/2160m. Troligen blir nästa lopp för honom på Färjestad 21 oktober.

Macho Look fick ett bra lopp i rygg ledaren. Han kom ut i andraspår 500 kvar, men han kunde inte gå i närkamp med de två första. Han var trea på 1.13.6a/2140m.

Miss Åslanda fick ett perfekt lopp i andra ytter och tempot var mycket högt, 1.12 första varvet, och Åslanda kunde vänta med slutstöten ut på upploppet. Hon ledde klart mitt på upploppet, men långt ute i banan kom Bella Jaam styggfort. Miss Åslanda hann undan och vann på tiden 1.14.4a. Hon blev kollad av veterinären i dag måndag, men han hittade ingenting. 🙂 Nästa lopp blir troligen på Romme 18 november i ett fyraåringslopp för ston.

Possibility kördes i ett amatörlopp av Jan Silvén. Han var tidigt trött, och han hostade efter loppet. Det blev inga pengar för honom och vi kommer medicinera honom.

Veterinär

Monfalcone blev behandlad i båda framknäna och i vänster fram. Han kommer trimmas för start på Bjerke 19 november.

Fighting Joe blev behandlad i båda framknän, vänster kota fram och i vänster bakknä. Han kommer få vila från lopp under hela november.