Årjäng marknadstrav dag 1 – lördag 17 september

Premielopp

Boxing Day genomförde sitt premielopp på 1.30.8. Sista tusen meter travade han i underkant 1.28. Han började lite försiktigt, men blev finare för varje meter som gick. Han visar fin inställning och känns som en häst med stor kapacitet. Nu blir det mycket träning i låga farter under hösten och i vinter.

Övriga lopp

Joe Yankee gick sitt bästa lopp så långt i dag. Han stack till spets och sedan blev det rygg ledaren. Men satt fast i sista sväng och när luckan kom på upploppet sköt han till bra. Han var tvåa på nya rekordet 1.16.5v/1600m. Nästa start är inte planerat än så länge.

Trytobe fick en försiktig start och hamnade långt bak. Hon satte in attacken på upploppet och då bet det bra. I mål som fyra på 1.16.6a/2140m. Nästa start för henne kan bli på Årjäng andra oktober.