Banjobb, intervaller och Momarken – tisdag 30 augusti

Banjobb
Bobby Brick och Todays Hapiness gick en 2000-metare efter 1.22 med 1.18 sista varvet. Båda hästarna har haft en lugnare träningsperiod och därför var det positiva besked från båda. Bobby Brick fungerade bra i travet efter behandling.

Intervaller
Chip Line och Judys Sunrise gick 5×600 meter i 1.40-fart.
Chip Line testades med urryckare, men han blev väldigt rädd och vi måste vänta med det. Men han var ändå mjuk och fin, och fick ett lite tuffare jobb i dag.
Judys Sunrise springer lågt med huvudet och är spänstig och fin.
Namara Love gick fem intervaller i 1.50-fart. Hon var omskodd och det fungerade bra.

Momarken
C.C.Noble Augustinu tog i dag sin första seger för oss. Han fick ett fint lopp i andra och tredje ytter, och hade fin fart i attacken på sista långsidan. Han övertog ledningen in i sista sväng, men när han styrdes in i förstaspåret blev det tyvärr en störning mot häst nummer tre. Vi hade plats att styra ned när vi passerade hästen i andraspåret. Men när svängen kom och den ledande hästen kom tillbaks i full fart blev det tyvärr trångt.
Nästa start för hästen blir troligen den 12 september på Bjerke.