Årjäng – söndag 21 augusti

stallhorpestad bambino tahiti 014
Bambinos Hope och Tahiti Lady. Foto: Arne Rønsåsbjørg

Tahiti Lady och Bambino Hope klarade båda premieloppet på tiden 1.30.6v/2140m.
Tahiti gjorde det väldigt lätt och hade mer inne.
Bambino hade inte rätta spänsten i dag, och hon får ta igen sig lite.

stallhorpestad monfalcone 088
Monfalcone. Foto: Arne Rønsåsbjørg

Monfalcone fick en bra start och hade snart rygg på den senare vinnaren Paleo Pride. Chansen fanns att gå ut i andraspår 600 kvar, men kusken valde att sitta kvar. I efterhand var det fel taktik och han blev fast med allt kvar. Hästen hade inte startat på länge och vi var väldigt osäkra på formen. Han slutade fyra på 1.14.8v/2640m och vi siktar mot ett passande lopp på Årjäng 6 september.

stallhorpestad chip line 237
Chip Line. Foto: Arne Rønsåsbjørg

Chip Line hamnade i fjärde inner från sitt förstaspår. Han kördes ut efter 500 meter och tog resolut över ledningen. Efter 1000 meter var han tvungen att släppa i från sig den igen till den senare vinnaren Freddie Islet. Han fick chansen i sista sväng och kämpade mycket bra som tvåa på 1.14.8a/2640m. Nästa start för Chip Line kan bli Lördagsloppet på Jägersro 3 september.

Miss Åslanda fick en fin start och tog rygg på favoriten. Denne fick elakt tryck hela loppet och tempot var mycket högt. Miss Åslanda fick mjölksyra av att hålla positionen och det ebbade ut lite på upploppet. Hon genomförde ändå ett mycket bra lopp på nya rekordet 1.13.5a/2140m. Det fungerade perfekt med barfota fram och hon blir spännande att följa i nästa lopp. Det kan bli på Örebro 1 september.

C.C.Nobleaugustinu made a break from the start and he lost 80-100 meters. He got a good trip after the break and had a speed left at the strech. He was number 4 at 1.16.6v/2160m. He felt strong in the lines and the next race for him will be at Momarken 30 of august.