Årjäng och Biri – söndag 17 juli

Årjäng

I dag hade vi Miss Åslanda till start och hon spurtade in till en strålande andraplats. Rebecca körde ett fint lopp i fjärde utvändigt, men på sista långsidan attackerade hon. Det bet bra men åt vinnaren gick det inte att göra något. Hon visade bra form och det kan bli aktuellt att vänta med nästa start till 21 augusti. Då körs ett försök till Diamantstoet på Årjäng med 100.000 kronor i förstapris.

Biri

Judys Sunrise svarade ledningen och fick en tryckare efter 500 meter. Det kostade med 1.14.5 första varvet och hon blev trött till slut. Hon fick troligen mjölksyra och hade inga krafter kvar på slutet. I mål som första utan pengar på 1.16.5a/2100m. Vi kommer gå igenom henne med veterinär och sedan blir det träning mot nästa lopp den 20 augusti på Drammen.

Sylv Svarta verkade bättre för dagen och öppnade bra. In mot första sväng blev hon lite för ivrig när hästen utanpå passerade. Då kom galoppen och hon hamnade sist. Det fanns krafter kvar fast hon satt stängd till sista sväng. Hon taktade lite i svängen, men gick bra på upploppet. Hon var första utan pengar på 1.33. Eventuellt går hon hem till ägarna, annars kommer hon starta på Årjäng 25 juli.