Momarken – tisdag 31 maj

Tibban kördes invändigt, och hon kändes pigg och fin hela vägen. Öppningen kom på upploppet och hon såg ut att gå mot en femteplats. Men tyvärr så kotade hon över strax innan mål och galopperade. Nästa start start kan bli på Färjestad 13 juni.

Nygårds Diamant öppnade snabbt och kom ned i rygg ledaren. Hon hade krafter kvar när även hon kotade över i utgången av sista sväng. Trist dag för ”Jompa” som var på plats och såg bedrövelsen. Diamanten kommer troligen också att starta på Färjestad 13 juni.

Ljuspunkten i dag var utan tvekan Fighting Joe. Han gick ett mycket bra lopp som tvåa bakom Elite B.R. Fighting Joe satt långt bak, men gjorde en mycket bra avslutning på fina 1.15.6a/2600m. Vi kommer troligen satsa på V86-dagen på Åmål 22 juni. Han har två lopp som passar där då.

Pirat Pia öppnade bra, men fick tufft press första 500 meterna. Hon låg några längder bakom ledaren, men kusken fick lite för bråttom i näst sista sväng. Pirat Pia felade när hon flyttades ut ett spår. Med facit i hand kunde hon ha suttit kvar i rygg. Hon blev diskad.