Intervaller och Jarlsbergssegrar – fredag 15 april

Intervaller
3×1000 meter i 1.40-fart.
Miss Judy kördes barfota fram och travet flöt fint med den balansen.
Exciting Chip fungerade bra.
Joe Yankee lite piggare an vanligt.
Max Vacation känns stark och tar åt sig träningen.

Jarlsberg

Tibban var fyra på nytt rekord 16.4a/2100m efter ett fint lopp invändigt. Hon mötte bra hästar och insatsen var godkänd. Start igen på Årjäng nästa söndag. Hon känns lite mer effektiv med spö.

Joe Hoo Lee gjorde allt rätt som stor favorit. Han stack till spets och efter 1.17 första varvet spratt han undan till lätt seger på 1.15.1a/1600m. Nästa start blir på Årjäng 24 april eller Färjestad 25 april.

Monfalcone öppnade snabbt och spetsade även han. Han släppte ledningen efter 500 meter och det blev rygg ledaren. Öppningen kom som beställd när hästen i dödens galopperade. Monfalcone stack undan till lätt seger på 1.15.8a/2600m. Han kommer kollas upp av veterinär före nästa start.

Judys Sunrise hamnade utvändigt utan rygg och provades mot täten före hon kröp ned i rygg. Hon hade svårt att hänga med i det tuffa tempot på den lösa banan, samtidigt som hon tog in falsk luft. Ändå gjorde hon ett klart godkänt lopp som femma på 1.18.7v/2140m. Hon kommer sys igen bak på måndag och kommer vara förbättrad till nästa start.