Lunchtrav Årjäng – tisdag 12 april

Chip Lines seier på Årjäng den 12.4.16
Chip Line fixade seger till stallet idag! 🙂
Fotograf: Kurt Einevåg

Arwen Jaam öppnade bra och var på väg att säkra sig rygg ledaren när hon felade i första sväng. Hon blev diskad för galopp.

Fighting Joe hade lite tur i starten och säkrade sig andra ytter mellan galopperande hästar. Han attackerade 600 kvar och kom fram utvändigt ledaren i sista sväng. Tyvärr för oss kom Yankee Frecel ut från rygg ledaren och spurtade ned Fighting Joe strax innan mål. Han var tvåa på fina 1.14.3a och visade mycket bra form. Vi kommer kolla upp honom med veterinär före vi bestämmer oss för nästa lopp.

Sylv Svarta fungerade okej i travet och var bra med i loppet. Tyvärr fick hon en galopp på sista långsidan och var första utan pengar på tiden 1.32.8v/2160m. Ändå var det en godkänd debut för oss och hon kommer vara bättre med lopp i kroppen. Nästa start blir på Årjäng 24 april.

Köla Olympia fick ett perfekt lopp i rygg ledaren. Men hon bromsade lite på slutet och missade nog andrapriset där. Nu blev hon fyra på 1.27.2v/2160m.

Pirat Pia fick ett perfekt lopp i andra ytter. Hon kom fram utvändigt ledaren och kopplade greppet . Men ut av sista sväng slog hon ihop och felade, troligen med segern klar.

Chip Line räddade dagen med seger i sista loppet. Han fick ett perfekt lopp i tredje inner och sedan andra ytter. Han satte fart ut på upploppet och stack lätt i från på tiden 1.17.8v/2160m. Nästa start för honom kan bli på Bjerke 27 april.