Intervaller och Momarken – tisdag 22 december

Intervaller
Exciting Chip 3×1000 meter i 1.50-fart. Hon är stabil och fin i träningen och har klarat sig från förkylning.
Miss Judy kördes barfota i dag och fungerade bra. Hon tittar mycket och är inte helt stabil, men det kommer bli bra med tiden.
Joe Dillon var lite kantig i början. Det blev bättre och han var fin i tre 1000-metersintervaller.
Joe Hoo Lee är lite piggare än vanligt för dagen. Han var mjuk och fin i tre 1000-metersintervaller. Vi körde mellan 1.30 och 1.45.
Notorious Volo gick tillsammans med Joe Hoo Lee. Han fungerade mycket fint i travet och tål träning bättre än tidigare. Han kommer gå istrav 9 januari.

Momarken

Chip Line hade suttit fast två lopp i rad och vi trodde på bra chans med honom. Han kom bra iväg från start och fick andra ytter. Men hade lite problem med travet i sista sväng och tappade viktiga meter där. Han kom bra tillbaks på upploppet och var inte långt från vinnaren i mål som trea på 1.18.2a/2140m. Hästen kommer kollas upp av veterinär och vinterträning efter det. Hästen har stor kapacitet och vi hoppas och tror att han kommer få en mycket bra säsong 2016.

Lizzie Yankee fick revansch från galoppen senast på Färjestad. Hon fick ett bra lopp utvändigt i femte par och satte in attacken 700 kvar. Hon kopplade greppet ut på upploppet och avgjorde lätt. Vinnartiden blev 1.20.2v/2160m.