Färjestad och veterinär – måndag 14 december

Färjestad

Zivertsson kördes invändigt när han för första gången i karriären provades på 2600 meter. Han fick lucka sent och var sist in på upploppet. Han spurtade mycket bra på upploppet och slutade trea på 1.17.4a/2600m.

Chip Line valde invändig resa i stället för dödens. Han låg i fjärde inner och såg aldrig dagens ljus. Ekipaget satt bom fast på tiden 1.19.0a/2140m som åtta i mål. Hästen kändes mycket fin och det var andra loppet på rad han sitter inlåst.
Nästa start blir på Bjerke 23 eller 30 december.

Lizzie Yankee fick ett fint lopp i andra ytter. Hon provades med rycktussar för första gången och när dessa rycktes sprang hon rätt ut till höger och galopperade. Troligen rök en andra eller tredjeplats.

Call The Judge fick ett bra lopp i tredje inner, men det strulade lite sista halvvarvet. Han fick lucka ut på upploppet men höll mest bara farten och var första utan pengar på 1.18.8v/2160m.

Veterinär
Joe Hoo Lee kollades upp i dag, men det var inga anmärkningar. Han får vila ett par veckor innan vinterträningen startar.
Monfalcone blev behandlad i vänster kota och knä fram. Och i vänster bakknä.
Valnes Gwyneth hade slem i halsen och får behandling för det.