Bjerke – lördag 21 november

Joe Hoo Lee kunde inte laddas för fullt från start och hamnade först i fjärde invändigt. Det byttes ut mot andra ytter och där kunde han vänta till ut av sista sväng. Han närmade sig ledaren och var inte långt i från vinnaren på målstrecket. Över mål tappade han travet och rullade över i galopp strax efter. Han blev nog lite trött på den knepiga banan då han är väldigt beroende av riktigt fäste. Andraplatsen bärgades ändå och tiden blev goda 1.14.6a/1640m.
Om han är pigg och rask efter loppet kommer han starta på Jarlsberg 5 december eller Bjerke 9 december.

Monfalcone blev över från start och var tvungen att ta till tacka med dödens. Han blev lite entömd i sista sväng, troligen lite trött. Han höll farten till ett femtepris på tiden 1.13.2a/1640m.

Fighting Joe var spelad till favorit och vi valde dödens i stället för femte invändigt ut av första sväng. Han var tidigt trött och dalade bak i fältet före sista sväng. Banan var väldig lös i just detta loppet och det känns som han inte fungerar utan riktigt fäste. Han blev utan pengar på 1.18.2a/2140m.
Det känns som han behöver en paus snart efter en lång 3-årssäsong. Vi får fundera på det och känslan är att han kan gå fram rejält med en periods vinterträning.