Årjäng – fredag 18 september

Eddie fick en bra start, men var tvungen att se sig nöjd med rygg ledaren. Tempot var mycket högt (1.10) första varvet. Eddie gick ut ett spår i sista sväng, men strax efter tog krafterna slut. Det tog helt stopp på upploppet och enda lösningen som det känns nu är en ny operation. Vi måste diskutera med ägaren, men den bästa lösningen är troligen att operera Eddie i Frankrike. Där finns en expert (veterinär Rossignol) som har opererat Indigious och Rolling Stones.

Monfalcone kom ut ett spår efter start och fick ett fint lopp i tredje ytter. Attack 600 kvar och det bet bra ute i spåren. Han var inte helt hundra i aktionen och kändes inte perfekt. Det kan ha berott på att han fick för dåligt fäste. Vi kommer kolla upp honom på måndag för att vara säkra. Han var tvåa i mål på fina tiden 1.14.6v/2660m.

Elmas Rose fick ledningen och stod emot flera tryck mitt i loppet. Hon gjorde en rejäl insats och segern blev säker på tiden 1.17.7v/2140m.

Aas Milla var inte lika vass som senast och gav sig mycket på slutet. Hon var åtta i mål.

Tiger Bee kördes av ägaren i dag och hon laddades för ledningen. Det såg bra ut länge, men 500 kvar var det slut på krafterna. Han fick inga pengar.

Tape R Icke hade inte dagen och klarade inte premieloppet. Det gick bra i början, men han snubblade och tappade spänsten. Han ville bryta ut i banan och det blev ett par galopper. Han kommer få ”hämta in sig” och sedan blir det ett nytt
försök i oktober.