Lunchtrav och startbil – torsdag 21 maj

Lunchtrav på Årjäng

Fighting Joe hade spår tolv och med två strukna i första leden hade han ingen rygg från start. Tanken var att han inte skulle komma för tidigt upp bakom bilen. Men många av de andra var för sena och när han bromsade förbi utgången tappade han travet och felade. Han tappade 150 meter och dagen var förstörd på grund av orutin.
Hästen kördes runt och kändes mycket fin. Sista 200 fick han gå för fullt och gick då mycket snabbt. Nästa start blir på Åmål den 17 juni.

Eddie startade också från spår tolv och hamnade bland de sista. Det blev långt fram fast det var inte aktuellt att köra fram i dödens. Han provade att avancera 800 kvar, men det gick ut trötta hästar framför. Attacken sattes in på upploppet och då gick han mycket snabbt.
Hästen kändes mycket fin och vi siktar på ett rikstotolopp på Åmål 17 juni. Han kommer starta på Årjäng 8 juni innan dess.

Bilstartprov

Call The Judge och Valnes Gwyneth fick jogga två varv bakom bilen efter tävlingarna i dag.
Call The Judge var lite rädd och vinglig, men han lärde sig tills lut.
Gwyneth kändes mycket stabil och det blir spännande med båda hästarna i morgon.