Banjobb, tränarmöte och Bjerke – onsdag 13 maj

Banjobb

Miss Åslanda gick första banjobbet efter en längre paus på grund av en hovböld. Hon gick 1.26/2000m med 1.22 sista varvet. Hon kändes helt okej, men är lite svårkörd ensam. Senare på dagen blev det bestämt att vi väntar med att starta henne till midsommar.
Det är tacksamt som tränare att få den tiden som behövs. Hon ska vara mycket bra förberedd om en dryg månad.

Tränarmöte

Bra med genomgång av aktuella saker. Det blir midsommarfirande på travbanan efter loppen på fredagen med grillning, öltält och dans.
Kul att de provar med lite nya påhitt. 🙂

Bjerke

Call The Judge debuterade med en fin femteplats i dag. Han togs lugnt från start, men tog sig ut i andra par utvändigt. Han kändes stark hela vägen och var inte tom i mål. Tiden blev fina 1.18.1v/2140m.
Nästa start blir troligen på Romme 22 maj.

Possibility blev väldigt pigg från start och felade direkt. Kom ned i trav men hamnade sist. Han styrdes ut på upploppet och avslutade mycket snabbt som fyra på 1.16.0a/2140m. Halsproblemen han drogs med i fjol verkar vara borta och han känns mycket starkare. Han travade dock inte helt hundra och markerade lite efter mål. Och vi misstänkte att det var något fel på hästen så starten nästa onsdag verkade vara i fara. Hästen gick barfota runt om och när vi skodde honom nästa dag var han lite för röd i hoven.
Han skoddes med lätta skor och en ny typ av sulor. Han kändes mycket finare efter i lätt joggning och hoppet inför nästa onsdag kom tillbaks. Vi kommer kolla upp honom noga nästa vecka.