Åby – onsdag 11 februari

Fighting Joe var ute i karriärens andra start, mest för att lära. Han hade spår två i volten och precis som förra gången blev det galopp direkt. Han blir för ivrig när han ska i väg och då går det inte att hålla honom i trav. Tappade på det 30-40 meter och gick okej efter galoppen.
Det stänkte mycket på honom och han ville inte ta i riktigt då. Ändå var han fyra på 1.21.5 och fungerade bra annars. Nu får han ta igen sig och som det ser ut kan nästa start bli på Axevalla 10 mars. Då är det för svenska 3-åringar upp till 25000 och bilstart.

Monfalcone var Micke Nybrinks spik på V86, men han klarade inte infria det. Fick ett okej lopp i fjärde ytter fast när favoriten framför felade kunde han inte avancera riktigt. Han kom igen lite på upploppet, men felade strax efter.
Han kunde kanske ha blivit 4-5 utan galopp. Vi har ingen riktig bra förklaring på insatsen och kommer kolla igenom honom med veterinär.