Intervaller, lunchtrav och ny häst – fredag 1 mars

Intervaller
Smirnov Lavec, Global Punchline , Gralo Arvells och Takemetoparadise gick sex intervaller i 1.40-fart.
Allenies Love, Monfalcone, Montdore och Valnes Edvard gick åtta intervaller mellan 1.35 och 1.42.
Valnes Edvard och Montdore hade puls mellan 192 och 206 och vi testade de med laktatprov. Montdore hade aningen höga värden och Edvard hade lite för lågt. Väldigt intressant att veta, och vi kommer testa med flera hästar framöver.

Lunchtrav
Early Dream togs försiktigt från start, och hamnade sist. Hon var på väg fram men ”fastnade i kletet” i sista sväng. Hon höll farten, och var femma på 1.22. Insatsen var godkänd, och vi provar igen på Färjestad 8 eller
Bjerke 12 mars.

Ny häst i träning
Plato At Work – 2-årig hingst efter Gidde Palema.
En halvbror till BBS Sugarlight och helbror till Gidd`er Icke.